martes, 9 de septiembre de 2014

Per què un cinefòrum sobre les Falles?


EXPLICACIÓ DE LA FALLA

Dijous 18 de setembre a les 19h. Casal Jove alMatadero de Godella. Cinefòrum sobre Falles, innovació i moviments socials.


Llegir en castellà En els últims temps en Bostezo hem seguit amb interés el sorgiment de propostes i discursos innovadors al voltant de les Falles. Propostes integradores que busquen generar nous espais de participació dins de la festa valenciana per excel·lència. En uns anys hem vist com actituds de rebuig faller ens transformaven en propostes que donen cabuda a persones i moviments socials que no trobaven el seu lloc a la festa. Ens interessen experiències, entre altres, com les de Les Falles Populars i Combatives, Arrancapins, Senyor Mixuro, Creaqcio, Falles I+E, Malalt de Falles i propostes com les de Desdejuni amb vianants, Sostre/A Peu, La Cuina Furtiva, L'Ambaixada o La Dula, entre altres, relacionades amb la recuperació i reinvindicació de l'espai públic per a ús i gaudi de la ciutadania.

 És per això que hem convocat un cinefórum per a dialogar i conéixer amb més profunditat què està succeint en l'interior del món de les Falles, com s'està abordant la Festa des de estes perspectives innovadores. Serà este dijous 18 de setembre a les 19h en el Casal Jove alMatadero de Godella. Iniciarem amb la projecció del curtmetratge-documental Falles 37, un art en guerra, dirigit per Óscar Martín (Xerea Films, 2013) que ens ofereix una perspectiva històrica de les Falles en 1937 (ací, el trailer). Posteriorment, projectarem dos videos curts de Senyor Mixuro i Falles Populars i Combatives, que obriran un espai de diàleg entre els assistents, dinamitzat per membres de Senyor Mixuro/Bostezo, sobre estes noves narratives i propostes que estan sorgint en la festa fallera. Un extracte d'este diàleg serà publicat al pròxim número de Bostezo. Com a punt de partida us recomanen llegir l'article Ajoblanco 76 de Pau Rausell que publicarem al dossier Valencia y presentimiento del número 8 de la revista. Eixe és l'espèrit faller del que naix esta proposta de cinefórum. L'entrada és oberta i gratuïta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario